Materiaal & verzorging

Materiaal

Gold Plated on sterling silver 925

De ‘gouden’ sieraden zijn gemaakt op basis van gold plating. Dit betekent dat er een laagje 14 karaats goud wordt aangebracht over het basismateriaal. Met uitzondering van de ringen en de ‘to the moon and back’ ketting hebben alle sieraden 100% sterling silver 925 als basismateriaal.

Sterling Silver 925

Alle zilveren sieraden zijn gemaakt van 100% sterling silver 925.

Gold Plated on brass

Op advies van onze goudsmid wordt voor een geselecteerd aantal items brass als ondermateriaal gebruikt in plaats van 100% sterling silver. Dit is een bewuste keuze en wordt vooral bij de ringen gebruikt. Om de ringen zo lang mogelijk mooi te houden is gekozen voor brass als ondermateriaal. Omdat brass van zichzelf een gouden kleur heeft. Mocht het gouden laagje na gebruik dunner worden dan blijft de ring goud kleurig.

Edelstenen

De edelstenen die we gebruiken zijn Blue Lapiz (Lapis Lazuli), Black Onyx & Green Onyx. Elke steen heeft zijn eigen krachten en positieve bijwerkingen. Lees hier meer over bij het sieraad waar de steen in verwerkt is. 

Verzorging

Hoe blijven mijn sieraden zo lang mogelijk mooi?

Wij snappen dat je je sieraden het liefst 24/7 wil dragen. Om je sieraden zo lang mogelijk mooi te houden moeten ze met zorg behandeld worden. We raden je dus aan ze af te doen bij de volgende activiteiten: 

  • Sporten
  • Zwemmen
  • Douchen & handen wassen
  • Schoonmaken

Probeer daarnaast zoveel mogelijk contact te vermijden met:

  • Parfum
  • Make-up
  • Crèmes
  • Haarlak
  • Schoonmaakmiddelen
Hoe kan ik mijn sieraden het best bewaren?

De beste plek om je sieraden te bewaren is in een vochtvrije en donkere omgeving. Bewaar je sieraden dus niet in de badkamer of in de zon.

Hoe kan ik mijn zilveren sieraden schoonmaken? 

Wij maken uitsluitend gebruik van echt sterling silver 925 voor al onze zilveren sieraden. Als jij je zilveren sieraden even niet draagt kan het zijn dat ze donker uitslaan door het oxidatie proces. Geen zorgen, dit kun je gemakkelijk zelf schoonmaken. Poets de sieraden op met een zachte droge doek totdat ze weer gaan stralen. Als dit nog niet het gewenste effect geeft kun je ze schoonmaken met zilverpoets. 

Kunnen de gold plated sieraden verkleuren?

Alle sieraden zijn gemaakt van echt sterling silver 925 met een laagje 14 karaats goud. Het kan voorkomen dat dit gouden laagje op den duur slijt. Dit is afhankelijk van de zuurgraad van de huid en de behandeling van het sieraad. Lees hierboven hoe je je sieraden zo lang mogelijk mooi kunt houden.

Er zitten krassen op mijn sieraad? 

Het kan voorkomen dat er krassen en gebruiksmarkeringen verschijnen op de sieraden. Dit is normaal bij dagelijks gebruik voor een langere periode. Het is ook volkomen natuurlijk dat sterling zilveren of gold plated sieraden hun glans verliezen door oxidatie. Lees hierboven hoe je je zilveren sieraden gemakkelijk weer kunt oppoetsen.