BEHIND THE MOON

Diede Hofhuis

Behind The Moon staat voor eerlijke sieraden. Geen massaproductie maar eerlijke handel. Sieraden met sociale impact! Alle sieraden worden stuk voor stuk met de hand gemaakt in Jaipur, India. Voor een prijs die het product waard is. Op deze manier kunnen we iets terugdoen voor de lokale bevolking.

De sieraden zijn geïnspireerd op verschillende reizen over de wereld. Verpakt in een sieraad. Met liefde gemaakt door een lokaal bedrijf in Jaipur. Eerlijke sieraden, voor een eerlijke prijs.

Tijdens mijn reis rond de wereld heb ik gekeken op welke manieren sieraden worden gedragen door lokale mensen. Wat hen inspireert. Sieraden uiten hoe mensen zijn. Wat ze voelen en hoe ze in het leven staan.

Dit heb ik samengevoegd tot een collectie met invloeden van culturen en landen over de hele wereld.

Geïnspireerd op reizen, culturen en plekken waar je van droomt. Met een vintage tintje. 

SIERADEN MET SOCIALE IMPACT

Behind The Moon wil iets terugdoen voor de wereld! Diede, oprichtster & ontwerpster van Behind The Moon heeft vele mooie reizen gemaakt over de wereld. Van Australië tot Zuid-Amerika en van Azië tot Midden-Amerika en Afrika. Arm en rijk. Veel geleerd, veel gezien! Met haar eigen ontworpen sieraden wil ze impact maken en mensen helpen. Om hier mee te beginnen werkt Behind The Moon samen met een familiebedrijf uit India. Met eigen ogen heeft Diede gezien hoe werknemers daar in goede werkomstandigheden en met een goed salaris haar ontwerpen omzetten in prachtige unieke sieraden. Iets om trots op te zijn! Doordat jij een sieraad koopt, steun je de lokale mensen in India.

Maar Behind The Moon gaat verder dan India. Behind The Moon goes Afrika. Door Sjeel, een goede vriendin, die al een paar jaar in Zambia woont kan Diede de sociale impact van Behind The Moon uitbreiden naar een ander continent: Afrika! Wij steunen het Free Haven Community Initiative in Zambia. Een organisatie die ervoor zorgt dat kinderen in Zambia kwalitatief goed onderwijs krijgen. Op deze manier zorgen ze voor hoop en kansen voor een betere toekomst voor deze kinderen. Om hulp te bieden betaalt Behind The Moon de schoolkosten voor één van deze kinderen. Namelijk, dat van de 9-jarige Nathan uit Zambia. Mede door jouw aankoop kan Nathan komend schooljaar naar school. Lees hier meer over het project.

EEN KIJKJE ‘BEHIND THE MOON’

Jaipur. De koninklijke Pink City van Rajasthan. Maar ook dé sieradenstad van India. Hier ligt de basis van Behind The Moon. Getalenteerde ambachtslieden werken hier aan prachtige sieraden. Van generatie op generatie. Dit is de plek waar met trots onze sieraden worden gemaakt.

Behind The Moon staat voor eerlijke sieraden. Geproduceerd door een klein familiebedrijf in Jaipur. Stuk voor stuk handgemaakt in goede werkomstandigheden, met liefde en zorg. Op een eerlijke manier. Dit maakt jouw sieraad uniek. En India een stukje beter. Zo kunnen jij en ik iets betekenen voor de lokale bevolking.