Behind the ‘SCENES’

Een kijkje behind the ‘scenes’. Ben je benieuwd naar hoe Behind The Moon is ontstaan? Waar ik mijn inspiratie vandaan heb gehaald? Op welke manier ik ben begonnen? En waar de sieraden gemaakt worden? Lees het allemaal hieronder.

Liefde voor sieraden

Mijn liefde voor sieraden is er altijd al geweest. Als jong meisje was ik al bezig met het maken van kralen armbandjes en kettinkjes. Met mijn eigen kralendoos, die een paar jaar later een heuse kralenkast werd ging ik aan de slag. Ik kocht zelfs zakjes kapotte sieraden of onderdelen bij een sieradenwinkel om daar weer nieuwe sieraden van te maken. In de schoenenwinkel van mijn ouders verkocht ik mijn zelfgemaakte kettingen. Toen ik eenmaal ging studeren en daarna werken verdween mijn hobby voor sieraden naar de achtergrond. Maar toch kwam er een idee naar boven borrelen…

Het idee van mijn eigen sieradenlijn is ontstaan toen ik samen met mijn vriend op wereldreis ging. Zo kon ik tijdens de reis inspiratie op doen voor het ontwerpen van mijn eigen sieraden. En natuurlijk op zoek naar een lokaal bedrijf waar de sieraden op een eerlijke manier gemaakt kunnen worden. Nou dat is inmiddels allemaal gelukt!

Op wereldreis

In september 2018 ging onze wereldreis van start. Baan en appartement opgezegd en met het vliegtuig op weg naar Mexico. Tijdens het reizen heb ik me bezig gehouden met op welke manier sieraden worden gedragen door lokale mensen. Trends maar ook tradities & cultuur stonden centraal. Daarnaast zorgden vormen van gebouwen, natuur, sfeer en bijzondere ervaringen ook voor inspiratie. De Hidden Triangle ketting is bijvoorbeeld geïnspireerd op de Maya cultuur en vormen van hun tempels.

Een jaar lang hebben we rondgereisd over de wereld. In vijf maanden tijd hebben we alle landen van Midden-Amerika bezocht (Mexico, Guatemala, Belize, Honduras, El Salvador, Nicaragua, Costa Rica & Panama). Vervolgens zijn we via New York richting Azië gevlogen waar we India, Maleisië, Singapore & Indonesië hebben bewonderd. We hebben onze reis afgesloten in Afrika waar we door Zuid-Afrika en Namibië hebben gereisd. Een prachtige reis waarin ik veel inspiratie op heb kunnen doen. Maar ook heb ik me verdiept in continenten uit andere reizen zoals Zuid-Amerika & Australië. Dit alles heb ik samengevoegd tot een collectie met invloeden van culturen en landen over de hele wereld.

India

In India ligt de basis van Behind The Moon. Twee maanden hebben we rondgereisd in dit fantastische land. We zijn begonnen in Mumbai. Vanuit daar hebben we een maand door het zuiden van India gereisd. Met stranden, theeplantages en vissersdorpjes. En vervolgens een maand in het noorden tussen de woestijnen, paleizen, mannen met tulbanden en vrouwen met gekleurde sari’s. In Jaipur in het noorden van India zijn we op zoek gegaan naar een bedrijfje die mijn sieraden zou kunnen produceren. Jaipur is namelijk dé sieradenstad van India! Nadat we bij drie bedrijfjes zijn wezen kijken hebben we gekozen voor een klein familiebedrijfje. De zilversmid heeft daar van al mijn ontwerpen een sample gemaakt. Na een paar kleine aanpassingen was ik tevreden en kon mijn sieradenlijn van start gaan. Alle sieraden worden hier stuk voor stuk handgemaakt in goede werkomstandigheden, met liefde en zorg.

Maar toen nog een naam. Na maanden en maanden lang brainstormen kwam dan eindelijk de naam die ik het beste vond passen bij mij en mijn sieraden: Behind The Moon. Het staat voor een mysterieuze plek, een plek waar je van droomt. De sieraden zijn geïnspireerd op invloeden van culturen en landen over de hele wereld. Bereikbare en onbereikbare plekken. Maar toch zichtbaar voor iedereen. Want overal te wereld kijk je naar dezelfde maan. Behind The Moon staat voor het delen van inspiratie die tijdens verschillende reizen over de wereld is opgedaan. Verpakt in een sieraad

Webshop online

In september dit jaar zijn we teruggekomen van onze wereldreis. De afgelopen weken ben ik druk geweest met het bouwen van de website, maken van foto’s en alles achter de schermen te regelen. In India zijn ze druk bezig geweest om de complete collectie stuk voor stuk te maken. En nu twee maanden later zijn de oorbellen, kettingen & ringen te koop via de webshop.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee + negentien =