Hoe moet ik mijn zilveren sieraden schoonmaken?

Draag jij graag zilveren sieraden? En wil je graag weten hoe je je zilveren sieraden moet schoonmaken? Maar blijven de sieraden niet zo mooi en glimmend als toen je ze kocht? Goed nieuws! Je kunt zelf heel makkelijk je zilveren sieraden schoonmaken, zodat ze weer blinken als nieuw. Let op dit kan alleen met zilveren sieraden, niet met gold plated sieraden!

Waarom verkleurd zilver?

Alle zilveren sieraden van Behind The Moon worden gemaakt van echt zilver oftwel sterling silver 925. Een prachtig natuur product dat door veel mensen graag gedragen wordt. Maar hoe kan het nu dat je nieuwe zilveren sieraden na verloop van tijd kunnen verkleuren? Soms worden ze dof, groenig of zelfs zwart. Wees gerust, dit is normaal bij zilveren sieraden. Deze verkleuring wordt ook wel oxidatie genoemd en dat is een natuurlijk proces dat voorkomt bij zilver. Dit kan gebeuren omdat jij je zilveren sieraden veel draagt. Maar het kan ook gebeuren als je de sieraden juist een tijdje niet draagt.

Behind The Moon wil natuurlijk dat jij zo lang mogelijk van je nieuwe sieraden kunt genieten. Ben jij benieuwd hoe je je zilveren sieraden weer kunt laten blinken? Lees dan even mee, want het is super makkelijk!

zilveren sieraden schoonmaken

Wat heb je nodig voor het schoonmaken van zilveren sieraden?

Het is heel simpel, je hebt maar 5 dingen nodig om je sieraden weer te laten shinen. En de meeste dingen heb je waarschijnlijk al in huis:

  • Bak/schaal (plastic bakje, ovenschaal of iets waar je de sieraden in kunt leggen)
  • 1 vel aluminiumfolie
  • 2 eetlepel baking soda
  • 1 eetlepel zout
  • kokend water

Stap 1: Leg het aluminiumfolie in de bak of de schaal

Stap 2: Leg de zilveren sieraden die je schoon wilt maken op het aluminiumfolie in de bak.

Stap 3: Strooi het zout en de baking soda over de zilveren sieraden zodat er een flinke laag bovenop ligt.

Stap 4: Giet het kokend hete water in de bak. Als het goed is gaat het mengseltje borrelen. Het kan ook zijn dat er een zwavelachtige damp ontstaat.

Stap 5: Meng de sieraden een beetje met een lepel of vork zodat de baking soda en het zout zijn verdwenen. Laat dit 5-10 minuten staan afhankelijk van hoeveel sieraden je er in hebt gedaan.

Stap 6: Haal de sieraden er uit en spoel ze goed af onder lauwwarm water.

Stap 7: Poets ze vervolgens droog met een schone katoenen doek. En KLAAR!! Je sieraden zullen shinen als nieuw.

Lees meer over welke materialen er gebruikt worden in onze sieraden en hoe je de sieraden het beste kunt verzorgen.

Waar komt mijn sieraad vandaan?

Behind The Moon staat voor een eerlijk product. Geproduceerd door een klein familiebedrijf in Jaipur onder goede werkomstandigheden, met liefde en zorg. Stuk voor stuk handgemaakte sieraden. Op een eerlijke manier. Dit maakt het sieraad uniek. En India een stukje beter.

Jaipur. De koninklijke Pink City van Rajasthan. Maar ook dé sieradenstad van India. Hier ligt de basis van Behind The Moon. Getalenteerde ambachtslieden werken hier aan prachtige sieraden. Van generatie op generatie. Dit is de plek waar met trots onze sieraden worden gemaakt. Lees meer over waar jouw sieraad vandaan komt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 5 =